Telefon: 0232 375 06 08 / E-posta : info@batiotomasyon.com

Endüstriyel Fabrika Kapıları

 

DOCK10

Endüstriyel fabrika kapıları, fabrika veya depo binalarının mal giriş çıkış, yükleme boşaltma noktalarında sirkülasyon sağlamak amacıyla kullanılan en dayanıklı ve en uzun ömürlü kapılardır.

Seksiyonel kapının gövdesini oluşturan  40 mm lik sandviç paneller, galvanizli çelik sac arasına enjekte edilen yoğun izolasyon katkılı poliüretan(50 kg/m²) sayesinde uygulandığı mekanda ses ve ısı izolasyonu sağlar.

Endüstriyel seksiyonel kapı sistemleri, birlikte uygulandığı seviye ayarlı rampalar ve kamyon kasası sıkıştırıcı PVC körüklerle, işletmelerde sorunsuz ve güvenli biçimde yükleme boşaltma yapılmasını sağlar.

Endüstriyel seksiyonel kapı sistemleri, tavana paralel kayarak açılması ile mekandan tasarruf sağlanır ve kapı açıklığı net olarak kullanılabilir. Endüstriyel seksiyonel kapı sistemleri,fabrika depo veya binalarda geçiş aralığı ve yüksekliğine uygulana olarak üretilebilmektedir.

Endüstriyel seksiyonel kapılar, tavan yüksekliği ile kapı üst kotu arasındaki boşluğun en uygun kullanılmasıyla, yan raylar içerisinde kayarak çalışır. Kapı bu boşluğun mesafesine uygun olarak değişik şekillerde monte edilebilir. (standart, düşük, yüksek ve giyotin yataklama seçenekleriyle uygulanabilir.)

Endüstriyel seksiyonel kapı sistemleri standart beyaz renkte (iç taraf RAL9002, dış taraf RAL 9016)  olan paneller bina dış cephesine uygun olarak farklı RAL renklerinde de  uygulanabilir. Ayrıca uygulanacak alandaki detaylara göre, farklı yataklama şekilleriyle kullanılabilir.  Araç ve yaya trafiğinde etkin rol oynayan seksiyonel kapılar standart butonlu, zincirli manuel çekme tip ya da uzaktan kumandalı olarak uygulanabilir.

Endüstriyel seksiyonel kapı sistemleri yandan direk milden kavramalı seksiyonel motor sistemiyle veya aynı şekilde işlem gören caraskallı zincir sistemiyle çalışmaktadır.

Endüstriyel seksiyonel kapılarımız çelik sandviç panellerden oluşur. Sandviç paneller galvanize sac levhalar arasına yüksek basınçlı poliüretan enjekte edilerek elde edilir. Yüksek basınçlı poliüretan sayesinde mükemmel ısı izolasyonu sağlanır. Panellerimizin rüzgar mukavemeti 120 km/saat ’tir. Endüstriyel seksiyonel kapı panellerinin ön ve arka yüzeyindeki sac levhalar birbirinden bağımsızdır, böylece iç ve dış yüzey levhaların iletkenliği engellenmiş olur. Kapı panellerinde aydınlatma amaçlı, istenilen sıralarda çift cidarlı akrilik camdan oluşan pencereler açılabilir.

Endüstriyel seksiyonel kapılar 380 V-AC/50 Hz elektrik motoru takılarak ve-veya kapı ağırlığını dengeleyen torsiyon yay (kurmalı yay) sistemi sayesinde manuel olarak kolaylıkla açılabilir. Kapı ağırlığı kullanıcıyı etkilemez. Yaylar standart olarak 25.000 kez harekete dayanımlı olarak imal edilmiştir. Daha uzun ömürlü yaylarda opsiyonel olarak takılabilir.

Endüstriyel seksiyonel kapı panelleri arasında, kapının üstünde, yanlarında ve altında bulunan termoplastik contalar toz, hava ve su geçişini engelleyerek yüksek ölçüde sızdırmazlık sağlar. Kapı altında bulunan özel boşluklu lastik fitil, kapının yere yumuşak basmasını, aynı zamanda da motorlu ( STA 1-10-24 – 1-12-19 ) kapılarda içine standart olarak kullanılan opto lazer sistemi sayesinde sıkışma emniyetini de sağlamış olur. Contanın altına ufak bir dokunuşta lazerlerin iletişimi kesmesiyle kapı ters istikamette çalışmasına devam ederek sizlere ve araçlarınıza zarar vermez.

Endüstriyel seksiyonel kapı panelleri, rüzgar dayanımını arttırmak için içten çelik levhalarla güçlendirilmiştir. Ayrıca menteşe noktalarında ve kapı kolunun bulunduğu yerde deformasyonu önlemek için takviye sacları mevcuttur. Paneller birbirine galvanize çelikten imal edilmiş menteşelerle bağlanır.

Kapının raylardaki hareketini sağlayan tekerlek setleri, sessiz çalışmayı sağlamak amacıyla gürültü önleyici polyamidten üretilmiştir.

Endüstriyel seksiyonel kapı panelleri, kapının boyutu ve yataklama şekline göre değişen tipte tamburlara çelik halatların sarılmasıyla çekilir. Herhangi bir şekilde halatların kopması ya da yayların kırılması veya zarar görmesi halinde halat kopma emniyet sistemi ve yay kırma emniyet güvenlik sistemi sayesinde kapının düşmesi engellenir.

Endüstriyel seksiyonel kapı motor sistemleri elektrik kesintisi halinde motor mili boşaltılarak veya zincir yardımıyla manuel olarak açılır. Hayat boyu yağlama gerektirmez. Bu sırada elektrik gelse bile kullanıcı güvenliği açısından manuel kumanda önceliklidir.

Endüstriyel seksiyonel kapı genişliği fazla olan kapılarda yaya trafiğini düzenlemek için kapının bir bölümü sabit panellerle bölünebilir. Bu sabit panellerin içine personel geçiş kapısı konabilir. Genişliğin fazla olmadığı durumlarda ise kapının hareketli panelleri üzerine personel geçiş kapısı açılabilir. Bu alternatifte endüstriyel kapı ve personel kapısı bir bütün olarak açılır ve kapanır. Servis kapısı açık olduğu durumlarda motor kesinlikle aktif duruma geçmez ve kapınızın sıkışmasını engeller.

Endüstriyel seksiyonel fabrika kapıları içerisini göstermeyen endüstriyel panellerin yanı sıra alüminyum profillerden ve pleksiglass camda imal gerek dış cepheye uyumluluğu gerekse vitrin görünümü ile dikkat çeken TAM GÖRÜNÜMLÜ SEKSİYONEL KAPILARIMIZ da mevcuttur.

Endüstriyel seksiyonel kapılarda ;

Standart yataklama için minimum kiriş mesafesi = 450 mm,

Yüksek yataklama için minimum kiriş mesafesi = Kapı yüksekliği + 1000 mm,

Dikey yataklama için minimum kiriş mesafesi = Kapı yüksekliği x 2 alan gereklidir.

 

Kapılarda Kullanılan Standart Özellikler;

  • Halat kopma emniyet sistemi
  • Yay setinin çift yaydan oluşması
  • Yaylı tamponlar
  • 2” galvanizli çelik ray seti
  • Alüminyum üst sızdırmazlık profili
  • Alüminyum alt destek profili
  • EPDM alt sızdırmazlık contası
  • EPDM üst sızdırmazlık contası
  • Kama kanallı içi boş mil
  • Kama kanallı içi dolu mil
  • 6000 mm’den geniş kapılar için 65 mm omega rüzgâr destek sacı kullanılır
  • Kapı Kulpu
  • Alt sızdırmazlık contası
  • Yan sızdırmazlık contası
  • 5500 mm’den sonra çift yan menteşe ve uzun teker kullanılır